Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 1
Blijkbaar is er veel vraag naar recepten met chocolade (cacao), noten en kaneel.. Op Facebook vroeg ik jullie welke ingrediënten jullie het liefst wilden zien in mijn nieuwsbrief en dit is de uitkomst: Chocolade Walnoten Kaneel Bonbons!! En ik moet toegeven dat ik het 100% met jullie eens ben! Goed voor ongeveer 30 stuks. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 350gr melk chocolade
- 30gr cacaopoeder
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- 2 eetlepels poedersuiker
- 250gr walnoten
Bereidingswijze
- Breng een pan met een bodem heet water aan de kook en plaats een kleine steelpan in deze pan met water
- Breek de chocolade in kleine stukjes, doe het in de steelpan en smelt het au bain-marie
- Haal de steelpan uit de pan op het moment dat de chocolade is gesmolten
- Mix ondertussen de cacaopoeder met de kaneelpoeder en poedersuiker in een kom
- Laat de gesmolten chocolade even afkoelen en voeg daarna al roerend de walnoten toe
- Schep met een lepel één voor één de met chocolade bedekte walnoten op een met bakpapier beklede plaat
- Bestrooi het geheel met de cacao-kaneel-suiker mengsel
- Laat de Chocolade Walnoten Kaneel Bonbons ongeveer anderhalf uur afkoelen in een koele ruimte
Details
Tip: Voor meer variatie vervang je eenvoudigweg een gedeelte van de walnoten met rozijnen of ander gedroogd fruit