Chocoladecake met koffiesmaak heerlijk smeuig, lekker bij de koffie. Met deze lekkere cake verras je iedereen want het is weer eens wat anders.
Ingrediënten
- 1 1/2 kop bloem
1 1/2 kop witte basterdsuiker
1/2 kop cacao
1 1/2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1/3 kop zonnebloem of soja olie
1 groot ei
1 tl vanille extract
3/4 kop melk
3/4 kop kokend water
4 el oploskoffie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een rond bakblik van 22 cm in. Meng de bloem, suiker, cacao, bakpoeder en het zout. Voeg vervolgens de olie, het ei, het vanille extract en de melk toe en meng dit goed door elkaar. Los de oploskoffie op in het gekookte water en voeg dit aan het mengsel toe. Blijf kloppen totdat je een glanzend beslag hebt. Schenk het beslag in het bakblik en zet deze in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cake cake ongeveer 40 minuten. Controleer de cake door een een saté prikker in te steken. Als er wat cake aan zit (maar geen vloeibaar beslag) is 'ie klaar. Laat de cake eerst afkoelen en maak daarna de randen van de cake los om hem vervolgens uit het bakblik te halen.
Benodigdheden
cakeblik