Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 4
Chocoladefondue is met name erg lekker maar ook lachwekkend simpel. Omdat je vrijwel alles in chocolade kan dippen wordt gesmolten chocolade ineens de basis voor oneindig veel variaties van smaken. Geweldig tijdens feestjes of de perfecte manier om een romantische maaltijd af te sluiten!
Ingrediënten
- 250ml room
- 400gr fijngehakte pure chocolade
- 2 eetlepels Frangelico (hazelnoten likeur) of Amaretto (amandelen likeur)
- 100gr fijngehakte hazelnoten of amandelen
Bereidingswijze
- Verhit de room in een steelpan op matig vuur tot het zachtjes begint te koken
- Haal de pan van het vuur en voeg chocolade toe
- Laat de chocolade 3 tot 5 minuten zacht worden, klop vervolgens de chocolade samen met de room
- Roer de likeur en gehakte noten door het chocolademengsel en schenk het in de fonduepan
- Wanneer de chocolade te dik wordt kan je er altijd nog een paar lepels room doorroeren (één lepel tegelijk)
Details
Heerlijk om te dippen: Aardbeien, lange vingers, marshmellows, banaan, annanas, en nog veel meer!
Benodigdheden
Chocoladefondue
Is dit recept ook zonder een likeur te maken dus zonder alcohol? Wat neem je er voor in de plaats dan?