Chocoladetaart recept

8
10634
chocoladetaart-recept
chocoladetaart-recept
Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 8

Het afgelopen weekend was mijn beste vriendin jarig en ik besloot daarom om voor haar een lekkere chocoladetaart te bakken. Vroeger maakten we altijd al samen chocoladetaart! Eerlijk gezegd is het recept in der loop der jaren wel iets veranderd. Mijn vriendin is daarentegen niets veranderd, ze is nog steeds dol op ons chocoladetaart recept!

Ingrediënten

  • 225gr bloem
  • 400gr kristalsuiker
  • 100gr cacaopoeder
  • 4 theelepels (1 zakje van 16gr) bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 250ml karnemelk
  • 125ml zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • 2 theelepels vanille extract
  • 250ml hete koffie
  • 600gr chocolade
  • 50gr boter
  • 200gr basterd suiker
  • chocolade hagelslag

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet twee ronde taartvormen in met boter
  2. Zeef de bloem in een grote beslag kom en voeg de kristalsuiker, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe en mix het geheel langzaam tot één droge massa
  3. Doe de karnemelk, zonnebloemolie, 3 eieren, en het vanille extract in een andere beslag kom en klop het rustig tot een geheel
  4. Voeg het natte mengsel toe aan het droge met een mixer op de laagste stand
  5. Voeg vervolgens de koffie toe en mix het tot een gladde massa
  6. Verdeel het beslag over de twee taartvormen en bak het 35 minuten in de oven
  7. Laat het geheel 30 minuten in de vorm afkoelen, haal het vervolgens uit de vorm en laat het volledig afkoelen
  8. Verbrokkel ondertussen de chocolade in stukken en smelt het bain-marie boven een pan met kokend water
  9. Roer tot al het chocolade is gesmolten en laat het afkoelen tot kamertemperatuur
  10. Klop de boter in een beslag kom met een mixer tot deze zacht is geworden
  11. Voeg de eidooier van 1 ei en de vanille toe en mix het geheel voor 3 minuten
  12. Voeg geleidelijk de basterd suiker toe met de mixer op de laagste stand en mix tot een gladde romige massa ontstaat
  13. Mix als laatste de chocolade rustig door het mengsel en smeer ongeveer 3/4 deel meteen op de bovenkant van de twee afgekoelde taarten
  14. Plaats de twee taarten op elkaar en smeer de rest van de chocolade afwerking op de zijkant van de taart
  15. Bestrooi de taart als laatste met chocolade hagelslag

Details

Tip: Voor de chocolade afwerking kan je pure of melk chocolade gebruiken afhankelijk van je smaak.

Benodigdheden

Oven, ronde taartvormen (ongeveer 20cm doorsnede), mixer

8 REACTIES

    • De kans dat er Salmonella in het ei zit is behoorlijk minimaal te noemen. Als je het toch ziet als een risico kan ik je aanraden om gepasteuriseerd eigeel te kopen als alternatief.

  1. taart gemaakt, de vulling was veel te dik en hard, ik heb er 2 dl warme room moeten aan toevoegen en dan had ik een smeerbaar mengsel.
    ze was heerlijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here