Chocolate Chip cookie repen

Chocolate Chip cookie repen
Chocolate Chip cookie repen
Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 24 stuks

Knapperig van buiten, zacht van binnen en lekker veel chocolade! Volg het recept en maak je eigen chocolate chip cookie repen.

Wil je glutenvrije chocolade koekjes? Klik hier.

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl baking soda
  • 170 gram boter
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 groot ei
  • 1 grote eigeel
  • 2 tl vanille extract
  • 350 gram chocolade chips

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en zet het ovenrek een standje lager dan de middenstand. Bedek een ovenschaal van ongeveer 23x33cm dubbel met zilverfolie en laat deze oven de randen heen hangen en vet dit vervolgens in.
  2. Meng in een middelgrote kom de bloem, baking soda en het zout en bewaar dit.
  3. Smelt de boter en laat deze weer op kamertemperatuur komen. Meng in en grote kom de gesmolten boter, de bruine suiker en de witte suiker. Voeg het ei, de eigeel en de vanille extract toe en meng dit met een garde. Gebruik een rubber spatel of pannenlikker om de droge ingrediënten door het beslag te vouwen. Voeg de chocolade chips toe waneer het deeg voor de helft gemengd is en vouw ook deze in het deeg. Meng niet meer dan nodig is.
  4. Leg het deeg in de ovenschaal en druk het uit met behulp van je handen of een grote lepel. Strooi naar wens nog wat extra chocolade chips over het deeg heen en druk deze in het deeg.
  5. Bak ongeveer 23 minuten lang, totdat de randen goudbruin worden. Neem de ovenschaal uit de oven om af te koelen. Til de repen uit de ovenschaal met behulp van de randen van het zilverfolie en snijd in repen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here