Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 1 cake
Heb je zin in Cinnamon rolls maar heb je geen tijd om lang in de keuken te staan? Dan is deze cake zeker het proberen waard!
Ingrediënten
- Voor de cake:
- 360 gram bloem
- 1/4 tl zout
- 170 gram basterd suiker
- 4 tl bakpoeder
- 375 ml melk
- 2 eieren
- 2 tl vanille extract
- 75 gram boter, gesmolten
- 60 gram boter, gesmolten
- 100 gram bruine suiker
- 2 el bloem
- 1 el kaneel
- 125 gram poedersuiker
- 2 el melk
- 1/2 tl vanille extract
Voor de topping:
Voor het glazuur:
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal van 23 x 33 cm in.
- Zeef de bloem, bakpoeder en zout en meng dit in een grote kom. Meng de gesmolten boter, suiker, vanille, eieren en de melk in een kleinere kom en meng deze ingrediënten. Maak een kuiltje in de bloem en schenk de rest van de ingrediënten hier in. Mix alle ingrediënten nu tot een glad beslag en schenk dit in de ovenschaal.
- Meng alle ingrediënten voor de topping in een kleine kom. Verdeel de topping met een lepel over het beslag en 'swirl' deze met een mes door het cake beslag.
- Bak de cake 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
- Meng de ingrediënten voor het glazuur en schenk het glazuur over de cake terwijl deze nog warm is.
- Laat de cake 10 minuten lang afkoelen voordat je deze aansnijdt. De cake is heerlijk om warm te eten maar kan ook op kamertemperatuur gegeten worden.