Cinnamon rolls recept

0
1175
Cinnamon rolls recept
Cinnamon rolls recept
Bereidingstijd: 90 minuten
Personen: 3

cinnamon rolls recept. Heerlijk, bij de koffie, als lunch of gewoon tussendoor. Ik vind dit zo n typisch herfst recept.

Ingrediënten

    - 250 ml lauwwarme melk - 2 eieren op kamer temperatuur -75 gr gesmolten boter -540 gram bloem -1 theelepel zout -110 gr suiker -1 pakje droge gistVoor de vulling: -200 gr bruine suiker -3 eetlepels kaneel -75 gram zachte boterVoor het glazuur: -2 eetlepels melk -1/4 tl vanille -150 gr zachte roomkaas -125 gr poedersuiker -1 eetlepel zachte boter

Bereidingswijze

1. Meng de gist met de melk in een grote kom en roer er met een garde de suiker, boter, zout en eieren doorheen. Voeg de bloem in vier delen toe. 2. Kneed het deeg goed door, als het nog aan je vingers plakt voeg dan wat extra bloem toe. Leg het deeg terug in de kom en bedek het met een vochtige theedoek. Laat het deeg een uurtje rijzen op een warme plek. 3. Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. 4. Rol het deeg uit in een grote rechthoek. Niet te dun want dan kan het deeg gaan scheuren. Spreid de boter uit over het deeg en strooi er daarna de suiker en kaneel overheen. 5. Rol het deeg op tot een lange rol en sluit de rand goed. Nu kan je de rol in twaalf rolletjes snijden. 6. Leg de rolletjes op een grote bakplaat zonder dat ze elkaar aanraken. Bedek de bakplaat met een theedoek en laat ze ongeveer 45 min. rijzen. 7. Zet de bakplaat in het modern van de oven en bak de cinnamon rolls in ongeveer 15 min. goudbruin. 8. Maak ondertussen het glazuur. Meng de roomkaas, vanille, boter en de melk en voeg daarna de poedersuiker toe. Roer het general goed door totdat er geen klontjes meer zichtbaar zijn. 9. Laat de cinnamon rolls afkoelen en bedek ze daarna met wat glazuur.

Benodigdheden

oven kom bakplaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here