Bereidingstijd: 55 minuten
Personen: 12
Deze heerlijke Citroen Ananastaart is eenvoudig te bereiden dus ideaal als snelle traktatie! Veel bakplezier!
Ingrediënten
- boter om in te vetten
- 125gr zelfreizend bakmeel
- 1 zakje bakpoeder (16gr)
- 1 theelepel vanille-extract
- snufje zout
- 120gr gesmolten boter
- 175gr basterdsuiker
- 2 citroenen
- 100gr verse ananas in stukjes gesneden
- 2 eieren
- poedersuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ronde taartvorm in met een beetje boter
- zeef de bakmeel samen met de bakpoeder in een beslag kom
- rasp en pers de citroenen uit
- Mix de boter, suiker en de eieren in een andere kom en voeg daarna het vanille-extract, zout, citroenschil en het citroensap toe
- Meng het natte mengsel met het droge en mix het tot een gladde massa
- Meng de stukjes ananas door het mengsel en giet het in de taartvorm
- Plaats de Citroen Ananastaart 45 minuten in de oven
- Test met een satéprikker of de taart volledig gaar is en laat hem afkoelen
- Bestrooi de taart met de poedersuiker en garneer het eventueel met een schijfje citroen
Benodigdheden
Oven, taartvorm met ongeveer 20cm doorsnede