Citroen brownies hebben dezelfde smeuige structuur als de klassieke brownies maar dan zónder chocolade en mét citroen. De frisse smaak maken deze brownies tot het perfecte toetje of tussendoortje voor deze zomer
Ingrediënten
- 100 gram bloem
150 gram suiker
120 gram zachte boter
2 eieren
1/4 theelepel zout
2 1/2 theelepel citroenrasp
2 eetlepels citroensapvoor het glazuur:
60 gram poedersuiker
1 eetlepel citroensap
2 theelepels citroenraspVoor 10 stuks
Bereidingswijze
verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakblik van 20 bij 20 cm in. Doe de bloem, boter, zout en suiker in een kom en mix dit totdat alles goed gemengd is. Meng vervolgens in een aparte kom de eieren, citroensap en citroenrasp. Doe de 2 mengsels bij elkaar en mix dit enkele minuten goed door totdat er een glad en romig beslag ontstaat. Giet het beslag in het bakblik en zet het voor 25-25 minuten in de oven totdat de randjes goudbruin zijn en een sateprikker er schoon uit komt. Voor het glazuur meng je de poedersuiker, citroensap en citroenrasp totdat deze glad is. Laat de brownies eerst volledig afkoelen en haal ze vervolgens uit het bakblik. Verdeel het glazuur over de brownies en snijd ze vervolgens in stukken.
Benodigdheden
mengkom, bakblik oven
Ik heb deze vorige week gemaakt en de brownies waren overheerlijk! Vooral de citroen icing was om je vingers bij af te likken . Volgende keer wil ik nog een bastognebodem toevoegen….