Citroen Cake Met Maanzaadjes

0
2270
citroen-cake-met-maanzaadjes
citroen-cake-met-maanzaadjes
Bereidingstijd: 90 minuten
Personen: 12

Citroen Cake Met Maanzaadjes, een super lekkere cake! Fris van smaak en de zoete glazuurlaag maakt het onweerstaanbaar. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 225gr boter
  • bloem
  • 200gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 50gr maanzaad
  • 200gr zelfrijzend bakmeel
  • rasp en sap van 2 citroenen
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 130gr poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165°C en vet een cakevorm in met een klein beetje van de boter en bestuif het met bloem
  2. Klop de suiker, zachte boter en vanillesuiker met een mixer tot een glad geheel
  3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix het geheel goed door
  4. Meng de maanzaad door het bakmeel
  5. Voeg beetje bij beetje het meel toe aan het boter-eieren mengsel en blijf mixen
  6. Voeg de citroenrasp en de helft van de citroensap toe en mix nu het beslag met de mixer op de hoogste stand in ongeveer 3 minuten tot een glad beslag
  7. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar
  8. Laat de citroen cake met maanzaadjes 10 minuten in de vorm afkoelen
  9. Haal de cake uit de vorm en laat het verder afkoelen
  10. Meng ondertussen de poedersuiker met 2 tot 3 eetlepels citroensap tot een gladde mix
  11. Schenk het over de cake en laat het in ongeveer 15 minuten hard worden

Details

Tip: Steek een satéprikker in het midden van de cake om te testen op gaarheid. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar.

Benodigdheden

Cakevorm, mixer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here