Bereidingstijd: 90 minuten
Personen: 12
Citroen Cake Met Maanzaadjes, een super lekkere cake! Fris van smaak en de zoete glazuurlaag maakt het onweerstaanbaar. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 225gr boter
- bloem
- 200gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 50gr maanzaad
- 200gr zelfrijzend bakmeel
- rasp en sap van 2 citroenen
- 1/2 theelepel vanille extract
- 130gr poedersuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 165°C en vet een cakevorm in met een klein beetje van de boter en bestuif het met bloem
- Klop de suiker, zachte boter en vanillesuiker met een mixer tot een glad geheel
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix het geheel goed door
- Meng de maanzaad door het bakmeel
- Voeg beetje bij beetje het meel toe aan het boter-eieren mengsel en blijf mixen
- Voeg de citroenrasp en de helft van de citroensap toe en mix nu het beslag met de mixer op de hoogste stand in ongeveer 3 minuten tot een glad beslag
- Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar
- Laat de citroen cake met maanzaadjes 10 minuten in de vorm afkoelen
- Haal de cake uit de vorm en laat het verder afkoelen
- Meng ondertussen de poedersuiker met 2 tot 3 eetlepels citroensap tot een gladde mix
- Schenk het over de cake en laat het in ongeveer 15 minuten hard worden
Details
Tip: Steek een satéprikker in het midden van de cake om te testen op gaarheid. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar.
Benodigdheden
Cakevorm, mixer