Bereidingstijd: 90 minuten
Personen: 1 cake
Een frisse, zomerse cake
Ingrediënten
- 120 gram zachte boter
- 150 gram witte basterdsuiker
- 3 grote eieren op kamertemperatuur
- 2 el citroenrasp
- 1 el citroensap
- 1 tl vanille extract
- 200 gram bloem
- 1/4 tl zout
- 1/4 tl baking soda
- 1/4 tl bakpoeder
- 80 ml zure room Voor het glazuur:
- 55 gram poedersuiker
- 1 el citroensap
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn.
- Doe de suiker en de boter in de kom en klop deze ongeveer 3 minuten lang tot een romige massa. Voeg de eieren een voor een toe, en zorg er steeds voor dat ieder ei volledig in het beslag is opgenomen voordat je het volgende ei er bij doet.
- Voeg de citroensap, de citroenrasp en het vanille extract toe en meng dit door het beslag heen.
- Meng in een aparte kom de bloem, zout baking soda, en bakpoeder en zeef dit. Voeg nu om en om de bloem en de zure room toe, met de mixer op de laagste stand, beginnend met 1/3 deel van de bloem, de helft van de zure room, 1/3 van de bloem, de andere helft van de zure room gevolgd door het laatste deel van de bloem.
- Schep het beslag in het bakblik en bak de cake 55-60 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de cake een kwartier lang afkoelen voordat je deze uit het bakblik neemt. Voor het glazuur: voeg het citroensap aan de poedersuiker toe totdat een vloeibaar glazuur ontstaat. Schenk de glazuur over de cake heen en serveer de cake wanneer deze volledig is afgekoeld.