Citroen dessert

0
251
Bereidingstijd: 30-35 minuten
Personen: 3-4 personen

Voor dit frisse dessert heb je maar een paar simpele ingrediënten nodig. Lekker en origineel!

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • 100 ml citroensap
  • 1/2 tl citroenrasp
  • 225 gram digestive biscuits
  • 60 gram boter

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verkruimel de biscuits en smelt de boter. Roer nu de boter door de biscuit kruimels heen en verdeel dit over de bodem van een bakblik van 10x10 cm.
  3. Druk het goed aan en bak deze 8-10 minuten in de oven, totdat deze goudbruin is.
  4. Zet een steelpan op het vuur, op de laagste stand en doe hier de gecondenseerde melk, de eieren, het citroensap, de citroenrasp en de bloem in. Blijf roeren met een garde totdat het mengsel goed dik is geworden zonder dat je het laat koken.
  5. Zet het gas nu uit en blijf roeren totdat het mengsel wat is afgekoeld.
  6. Verdeel het mengsel nu over de bodem in het bakblik en laat deze een paar uur afkoelen in de koelkast voordat je het serveert.

Benodigdheden

Oven, bakblik

Boodschappen Boodschappen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here