Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 12
Citroen Merengue Taart is een leuk recept om eens te proberen. Toegegeven, het is geen gemakkelijk recept. Mijn eerste poging was bijvoorbeeld mislukt omdat ik de vulling niet lang genoeg heb laten koken. Maar met een beetje geduld maak je een heerlijke taart! Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 1 taartbodem
- 325gr kristalsuiker
- 65gr maïzena
- snufje zout
- 360ml koud water
- 180ml citroensap
- 2 theelepels citroenrasp
- 4 eieren
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en bereid de taartbodem volgens recept
- Meng 225gr van de kristalsuiker met de maïzena en een snufje zout in een middelgrote steelpan
- Voeg vervolgens het koude water, de citroensap en het citroenrasp toe en breng het al roerend op matig vuur aan de kook
- Scheid de eidooiers en het eiwit, en bewaar het eiwit in de koelkast voor de merengue die je later bereidt
- Klop de eidooiers in een grote kom en voeg al koppend, beetje bij beetje de helft van het hete mengsel toe. Voeg dit vervolgens samen met de rest van het hete mengsel in de steelpan en breng het opnieuw aan de kook op matig vuur en blijf roeren totdat het dik wordt
- Haal de pan van het vuur en schenk het mengsel in de taartbodem
- Zet het geheel minimaal een uur in de koelkast
- Haal het eiwit en de taart vlak voor het serveren uit de koelkast
- Doe het eiwit in een grote metalen kom en klop het met een mixer 1 minuut op middelhoge snelheid
- Verhoog de snelheid zodra het wit schuimig wordt en in volume toeneemt
- Ga door met mixen tot het mengsel helemaal wit is
- Schep er vervolgens al kloppend geleidelijk de rest van de kristalsuiker bij, telkens met een lepel tegelijk, en klop 20 tot 30 seconden voor de volgende lepel suiker
- Blijf kloppen tot de suiker volledig is opgenomen
- Verdeel de merengue gelijkmatig over de taart en zet het vervolgens 10 tot 15 minuten in de oven totdat het goudbruin begint te worden aan de bovenkant
Benodigdheden
Oven, elektrische mixer