Citroen muffin recept

Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 12 stuks

Deze muffins zijn heerlijk fris van smaak en passen goed bij de koffie of de thee. Ik kan je verzekeren dat ze heel snel op gaan!

Ingrediënten

  • 3 eetlepels gesmolten boter
  • 2 kopjes bloem
  • 1/2 kopje suiker
  • 1/2 tl zout
  • 3 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 125 ml verse citroensap
  • 125 ml water
  • 1 el citroensap

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffin vorm in of bekleed deze met bakpapier of gebruik muffin vormpjes.
  2. Meng de droge ingrediënten samen in een grote kom. Scheid de eieren en zet het eiwit apart. Meng het eigeel, het water, citroensap, citroenrasp en de boter met een garde. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet hier het mengsel van de ei-gelen bij. Vouw dit met een rubberen spatel door het beslag heen zonder te roeren en niet langer te mengen dan nodig is. Het beslag moet wat klonterig zijn en dik maar nog wel vloeibaar. Doe er als het nodig is nog wat extra water bij.
  3. Klop de eiwitten nu tot pieken en vouw dit zo kort mogelijk door het beslag heen.
  4. Vul de muffin vormpjes voor 2/3 met beslag. Bak ze voor 20-30 minuten of check de gaarheid door er een satéprikker in te prikken. Als deze er schoon uit komt zijn ze klaar. Laat de muffins 5 Minuten afkoelen voordat je ze uit het bakblik haalt. Serveer warm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here