Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 16
Ingrediënten
- 130gr gele maïsmeel
- 130gr bloem
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 50gr kristal suiker
- 4 theelepels bakpoeder
- 1 ei
- 230ml melk
- plantaardige olie om te frituren
- 16 rundvlees worstjes (Frankfurters)
- 16 houten spiesen
Bereidingswijze
- Doe het maïsmeel, de bloem, zout, peper, suiker en bakpoeder in een middelgrote kom en meng vervolgens het ei en de melk er doorheen
- Steek de houten spiesen in de worstjes
- Rol de worstjes door het beslag tot ze goed zijn bedekt
- Frituur 2 of 3 corn dogs tegelijk ongeveer 3 minuten op 180 graden tot ze lichtbruin zijn
- Laat ze even uitlekken op een vel keukenpapier
Benodigdheden
Frituurpan