Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 4
Courgette Gevuld Met Pikant Gehakt is zo eenvoudig voor te bereiden en te maken dat het al snel deel uitmaakt van je wekelijks terugkerende recepten! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 4 courgettes
- zout en peper
- 800gr gehakt
- 3 teentjes uitgeperste knoflook
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel zout
- 1 ui, fijngesneden
- 1 rode paprika in stukjes gesneden
- 250gr champignons, schoongeborsteld en in plakjes gesneden
- 1 theelepel sambal
- 1 tomaat in halve maantjes gesneden
- 125gr Parmezaanse kaas, geraspt
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met aluminiumfolie
- Snij de courgettes door de helft en schep het vruchtvlees eruit
- Plaats de halve courgettes op de ovenplaat met de uitgeholde kant naar boven
- Bestrooi het met een beetje zout en peper
- Bak het gehakt rul in een koekenpan
- Haal de pan van het vuur en voeg de knoflook, paprikapoeder, cayennepeper, 1/2 theelepel zout, fijngesneden ui, rode paprika, champignons en sambal toe en roer het goed door elkaar
- Verdeel de vulling over de halve courgettes
- Leg de stukjes tomaat boven op de vulling en bedek het geheel met aluminiumfolie
- Zet de bakplaat ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven
- Verwijder de aluminiumfolie en bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas
- Zet de bakplaat nog 10 minuten in de oven
- Laat de Courgette Gevuld Met Pikant Gehakt nog eventjes afkoelen voor het serveren
Details
Tip: Lekker met gebakken aardappeltjes of rijst!
Benodigdheden
Oven