Klik hier voor meer soeprecepten
Courgette Pesto Soep
Courgette Pesto Soep is een heerlijke en gezonde soep die gemakkelijk te maken is en perfect is voor de lente en zomer. Deze soep zit boordevol groenten en smaakt heerlijk met een vers stuk brood.
Om deze soep te maken, begin je met het bakken van een gesnipperde ui en fijngehakte knoflook in een grote pan. Voeg vervolgens in blokjes gesneden courgette toe en bak dit gedurende enkele minuten tot het zacht is. Voeg dan groentebouillon toe en laat de soep sudderen tot de courgette helemaal zacht is.
Als de courgette zacht is, haal dan de pan van het vuur en voeg een flinke lepel pesto toe. Pureer vervolgens de soep met een staafmixer tot deze helemaal glad is. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe naar smaak.
Serveer de courgette pesto soep in kommen en garneer met wat extra pesto en geraspte Parmezaanse kaas. Serveer met vers brood om te dippen.
Niet alleen lekker, maar ook gezond
Deze soep is niet alleen lekker, maar ook gezond. Courgettes zitten boordevol voedingsstoffen, waaronder vitamine C, vezels en antioxidanten. Pesto is gemaakt van basilicum, wat ook vol zit met antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Bovendien bevat deze soep weinig calorieën, dus het is een geweldige optie voor mensen die op hun calorieën willen letten.
Courgette Pesto Soep is een geweldige manier om meer groenten in je dieet op te nemen en te genieten van een heerlijke en gezonde maaltijd. Het is ook een geweldige optie om te maken als je gasten hebt, omdat het gemakkelijk kan worden aangepast voor een grotere groep. Probeer het eens en ontdek hoe lekker en eenvoudig het is om deze soep te maken!
Oh ja en nog vegetarisch en vegan ook dus lekker voor iedereen. Lekker makkelijk en lekker gezond, Veel kookplezier toegewenst.
Ik hou enorm van soep en deze Courgette Pesto Soep is zeker één van m'n favorieten! Daarbij is deze soep ook nog eens erg gezond. Twee vliegen in één klap! Serveer de soep als voorgerecht of met een stukje brood bij de lunch. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 fijngesneden ui
- 2 stengels bleekselderij, grof gesneden
- 6 courgettes, in blokjes gesneden
- 1,5 liter groentebouillon
- 4 eetlepels groene pesto
- 300gr doperwten
- vers gemalen zwarte peper
- een klein handje verse basilicum
- extra vierge olijfolie
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote soep pan en fruit de ui voor ongeveer 4 minuten
- Voeg de bleekselderij en courgette toe en bak het geheel 5 minuten onder voortdurend roeren
- Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het geheel aan de kook
- Zet het vuur lager en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen
- Voeg als laatste de pesto en erwten toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken
- Pureer de soep met een staafmixer tot het de gewenste structuur heeft
- Breng de Courgette Pesto Soep op smaak met een beetje vers gemalen zwarte peper
- Garneer de soep met een paar blaadjes verse basilicum en een paar druppeltjes extra vierge olijfolie
Details
Tip: Garneer de soep met eventueel met zelf gemaakte croutons.
Benodigdheden
Staafmixer
Net deze soep gegeten. Heerlijk.
Ik heb alleen de doperwtjes heel gelaten.
Maar dat is verschil in smaak denk ik.
Ga zeker nog meer van je site maken.
Groetjes,
Bianca
Ik maak deze soep regelmatig, maar zonder pesto en bleekselderij. Ik doe er wel een teentje knoflook door. En dien hem op met een eetlepel crème fraiche en parmezaanse kaas.
Klinkt heerlijk!