Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 6
Ik hou enorm van soep en deze Courgette Pesto Soep is zeker één van m'n favorieten! Daarbij is deze soep ook nog eens erg gezond. Twee vliegen in één klap! Serveer de soep als voorgerecht of met een stukje brood bij de lunch. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 fijngesneden ui
- 2 stengels bleekselderij, grof gesneden
- 6 courgettes, in blokjes gesneden
- 1,5 liter groentebouillon
- 4 eetlepels groene pesto
- 300gr doperwten
- vers gemalen zwarte peper
- een klein handje verse basilicum
- extra vierge olijfolie
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote soep pan en fruit de ui voor ongeveer 4 minuten
- Voeg de bleekselderij en courgette toe en bak het geheel 5 minuten onder voortdurend roeren
- Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het geheel aan de kook
- Zet het vuur lager en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen
- Voeg als laatste de pesto en erwten toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken
- Pureer de soep met een staafmixer tot het de gewenste structuur heeft
- Breng de Courgette Pesto Soep op smaak met een beetje vers gemalen zwarte peper
- Garneer de soep met een paar blaadjes verse basilicum en een paar druppeltjes extra vierge olijfolie
Details
Tip: Garneer de soep met eventueel met zelf gemaakte croutons.
Benodigdheden
Staafmixer
Net deze soep gegeten. Heerlijk.
Ik heb alleen de doperwtjes heel gelaten.
Maar dat is verschil in smaak denk ik.
Ga zeker nog meer van je site maken.
Groetjes,
Bianca
Ik maak deze soep regelmatig, maar zonder pesto en bleekselderij. Ik doe er wel een teentje knoflook door. En dien hem op met een eetlepel crème fraiche en parmezaanse kaas.
Klinkt heerlijk!