Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Deze Crabchowder recept is eenvoudig te bereiden en erg lekker! Heerlijk romig en geserveerd in een Italiaanse bol voor een extra leuk detail! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 4 Italiaanse bollen
- 1 ui
- 2 grote aardappels
- 300gr krabvlees of surimi
- 40gr boter of margarine
- 75gr spekblokjes
- 50gr bloem
- 1 liter melk
- 500ml visbouillon
- zout en peper
- Worcestershire saus
- fijngehakte peterselie
Bereidingswijze
- Begin met het pellen en het snipperen van de ui
- Schil de aardappels en snij deze in kleine blokjes
- Snijd het krabvlees fijn en snij de kapjes van de Italiaanse bollen en hol ze uit
- Verhit vervolgens de boter in een soep pan en fruit de ui en spekblokjes hierin ongeveer 3 minuten
- Voeg de bloem toe en laat het, al omscheppend, gaar worden
- Voeg vervolgens al roerend de melk en visbouillon toe
- Voeg de aardappelblokjes toe en laat de soep zo'n 15 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
- Voeg het krabvlees toe en laat het opnieuw nog zo'n 5 minuutjes rustig koken
- Breng de soep als laatste op smaak met zout, peper en Worcestershire saus
- Vul de broodjes met de soep en garneer het met de fijngehakte peterselie