Bereidingstijd: 70 minuten
Personen: 8
Cranberry Granaatappel Taart is een leuk recept om eens uit te proberen. Het is weer eens wat anders dan een appeltaart! Veel bakplezier!
Ingrediënten
- klontje boter
- 175gr bloem
- 1 theelepel zout
- 120gr boter
- 5 eetlepels water
- 50gr boter
- 350gr bruine suiker
- 5 eieren
- 250ml honing
- 2 theelepels vanille extract
- 175gr walnoten, fijngehakt
- 100gr verse cranberries
- 100gr granaatappelpitjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een taartvorm met een doorsnede van ongeveer 22cm in met een klontje boter
- Meng de bloem met het zout in een grote kom
- Snij de boter in blokjes en voeg het toe aan het droge mengsel
- Mix het geheel door elkaar totdat deze een kruimelig geheel vormt
- Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed het tot een grote bal
- Rol de bal uit op een met bloem bestrooide werkblad tot een cirkelvorm groot genoeg om de bodem en zijkanten van de taartvorm te bedekken
- Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg
- Smelt de boter in een kleine steelpan en voeg de bruine suiker toe
- Roer het goed door tot de suiker is opgelost
- Klop ondertussen de eieren los
- Laat het boter-suiker mengsel enigszins afkoelen, doe het in een grote kom, voeg de honing, vanille extract en losgeklopte eieren toe en klop het tot een glad mengsel
- Voeg de walnoten, cranberries en granaatappelpitjes toe en schenk het beslag in de taartvorm
- Bak de Cranberry Granaatappel Taart in ongeveer 55 minuten gaar
- Laat de taart afkoelen voor het aansnijden
Benodigdheden
Oven, taartvorm met een doorsnede van ongeveer 22cm
Ik heb deze taart geprobeerd. Er zijn een par dingen waarbij ik een vraagteken plaats. Ten eerste de suiker. Wanneer het in de boter wordt opgewarmd en is gesmolten onder het roeren krijg je het moeilijk uit de pan omdat het reeds is gekaramelliseerd. ok goed, de gedroogde deeltjes krijg ik toch los met een lepel maar dan nog is het een harde blok karamel. Dankzij mijn keukenrobot heb ik hem na tien minuten toch nog grotendeels opgelost gekregen in de ei-honing massa. Ik zeg grotendeels omdat na het ledigen van de keukenrobot bleek dat er toch een verhard stuk vast bleef kleven aan de mixer va de keukenrobot. Ok, eind goed al goed… of toch niet? De cake moet nog gebakken worden he. Ja, dat bleef een hopeloze pudding die bleef pruttelen in de oven; Spijtig hoor voor mij ingrediënten en mijn tijd. Echt waar??? Vanwaar dit recept komt zet ik dikke vraagtekens. Ik bak vaak genoeg van online recepten en als ik iets fout doe dan begrijp ik zelf wat dat is maar nu tast ik in het duister. Nog vóór mijn taart in de oven ging zag ik het niet voor mogelijk dat hij er zo uit zou gan zien als die van op de foto. Deze foto laat iets totaal anders zien. Het is niet mogelijk vanuit dit opgegeven recept en bereiding dat de granaatzaadjes zo te zien komen als bij de taart op de foto. Nu snap ik zeker waarom aan het eind staat: “niet opgeven”. tja, ik heb nog al moeilijke taarten gebakken hoor maar voor deze kloppen vele dingen gewoon niet.