Cranberry Muffins

0
2324
cranberry-muffins
cranberry-muffins
Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 12

Cranberry Muffins zijn heerlijk bij het ontbijt op zondag! Wanneer ze in de oven staan begint het hele huis heerlijk te geuren! Daar wordt je tenminste goed wakker van.. Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 260gr bloem
  • 16gr bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • een snufje nootmuskaat
  • 175gr kristalsuiker
  • 250ml plantaardige olie
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100gr geraspte wortel
  • 200gr cranberries (vers of ingevroren)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cupcakes bakvorm met 12 papieren vormpjes
  2. Mix de bloem, bakpoeder, zout, kaneelpoeder en nootmuskaat in een grote kom
  3. Meng de suiker met de olie, eieren en vanille extract in een andere kom
  4. Voeg de geraspte wortel toe en roer het goed door
  5. Klop vervolgens de droge mix beetje bij beetje door het natte mengsel
  6. Roer de cranberries door het beslag
  7. Verdeel het beslag vervolgens over de 12 vormpjes en zet het 25 minuten in de voorverwarmde oven
  8. Laat de Cranberry Muffins minimaal 5 minuten afkoelen

Benodigdheden

Oven, cupcakes bakvorm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here