Bereidingstijd: 80 minuten
Personen: 12
Heerlijk gezonde Cranberry Notenbrood voor tussendoor of als ontbijt of lunch. Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 80ml sinaasappelsap
- 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
- 160ml karnemelk
- 6 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
- 1 groot ei
- 300gr bloem
- 200gr suiker
- 3/4 theelepel zout
- 1 theelepel kaneel
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 170gr verse of ingevroren cranberries
- 60gr walnoten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius
- Vet de bodem van het bakblik in met boter
- Roer de sinaasappelsap, sinaasappelschil, karnemelk, boter en het ei samen in een kleine kom en zet opzij
- Voeg de bloem, suiker, zout, kaneel en bakpoeder samen in een grote kom
- Roer de vloeibare ingrediënten door het droge mengsel in de kom en roer tot het mengsel bijna droog is
- Roer voorzichtig de cranberries en de noten door het mengsel heen
- Schep het beslag in het bakblik en verdeel het geleidelijk met de spatel over het blik heen
- Bak het gedurende 20 minuten en zet daarna de oven lager op 180 graden en ga door met bakken tot het brood goudbruin is ongeveer na 45 minuten
- Haal het brood uit de oven en laat het nog 10 minuten in de bakvorm afkoelen
- Haal het brood uit de vorm en laat het nog een uur afkoelen voordat u het brood aansnijd
Benodigdheden
Oven, bakblik of cakevorm