Cranberry Notenbrood

0
2202
cranberry-notenbrood
cranberry-notenbrood
Bereidingstijd: 80 minuten
Personen: 12

Heerlijk gezonde Cranberry Notenbrood voor tussendoor of als ontbijt of lunch. Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 80ml sinaasappelsap
  • 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
  • 160ml karnemelk
  • 6 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
  • 1 groot ei
  • 300gr bloem
  • 200gr suiker
  • 3/4 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 170gr verse of ingevroren cranberries
  • 60gr walnoten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius
  2. Vet de bodem van het bakblik in met boter
  3. Roer de sinaasappelsap, sinaasappelschil, karnemelk, boter en het ei samen in een kleine kom en zet opzij
  4. Voeg de bloem, suiker, zout, kaneel en bakpoeder samen in een grote kom
  5. Roer de vloeibare ingrediënten door het droge mengsel in de kom en roer tot het mengsel bijna droog is
  6. Roer voorzichtig de cranberries en de noten door het mengsel heen
  7. Schep het beslag in het bakblik en verdeel het geleidelijk met de spatel over het blik heen
  8. Bak het gedurende 20 minuten en zet daarna de oven lager op 180 graden en ga door met bakken tot het brood goudbruin is ongeveer na 45 minuten
  9. Haal het brood uit de oven en laat het nog 10 minuten in de bakvorm afkoelen
  10. Haal het brood uit de vorm en laat het nog een uur afkoelen voordat u het brood aansnijd

Benodigdheden

Oven, bakblik of cakevorm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here