Ingrediënten
- 50 g suiker
- 2 eieren
- zout
- 2 dl cider
- 3 dl melk Mandarijnsaus
- 500 ml sinaasappelsap (vers of uit een pak)
- 50 ml Cointreau, Grand Marnier of een andere sinaasappellikeur
- 150 g suiker
- zakje vanillesuiker
- snufje kaneelcurrypoederr
- manadrijnen rasp
Bereidingswijze
Meng de suiker, 2 eieren, het zout, 2 dl cider en 2 dl melk tot een glad beslag. Laat het mengsel even (kwartiertje)staan en roer er dan nog 1 dl melk door heen. gebruik een koekenpan met tafellaag. schenk het beslag in de pan met hete gesmolten boter en wacht tot de bovenkant van de crêpe is opgedroogd, besprenkel de crêpes tijdens het bakken met een beetje Grand Marnier. Draai hem dan om Bak de crêpe op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is. Keer de crêpe en bak de andere kant 1-1½ min. Houd warm (bv door een bord op een pan met heet water op het fornuis te zetten). Bak de rest van de crêpes op dezelfde manier. Breng de jus d'orange aan de kook en voeg alle ingrediënten toe. Laat de saus 15 tot 20 minuten koken totdat jij een beetje ingedikt is. Vouw de crêpe in 4 stukken en serveer met partjes verse mandarijn en evt een bolletje vanille-ijs.