Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 4
Dit Crostini met Kip en Avocado recept kan bijna niet gemakkelijker klaar gemaakt worden! De gemarineerde kip kan van tevoren worden bereid net zoals de bacon die van tevoren gebakken en verkruimeld kan worden. Alles wat je dan nog maar hoeft te doen is de avocado's pureren en de stokbroodjes te beleggen. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 16 stukjes stokbrood
- 3 eetlepels olijfolie
- 500gr gegrilde kip, in reepjes gesneden
- 75ml barbecue saus
- 2 avocado's, geschild en ontpit
- 2 theelepels citroensap
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 125gr geraspte kaas
- 4 plakjes bacon, gebakken en verkruimeld
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Leg de stokbrood op een bakplaat en besprenkel het lichtjes met olijfolie
- Bak gedurende 3 tot 4 minuten tot ze net beginnen te bruinen. Draai de broodjes halverwege het bakken even om
- Marineer de gegrilde kip met de barbecuesaus en zet het opzij
- Pureer de avocado samen met het citroensap, knoflookpoeder en de uienpoeder in een keukenmachine
- Smeer een een beetje avocado puree op elk stukje geroosterd brood
- Beleg het vervolgens met ongeveer een eetlepel gemarineerde kip en garneer het als laatste met geraspte kaas en verkruimelde bacon
Benodigdheden
Oven en keukenmachine