Custard cake

Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 65 minuten
Personen: 4-6

Met deze cake zul je zeker indruk maken! Dit is namelijk niet zomaar een custard cake, want ook al gebruik je slechts één beslag, je zult zien dat er na het bakken verschillende laagjes ontstaan.

Ingrediënten

  • 4 grote eieren, gescheiden
  • 3/4 kopje basterdsuiker
  • 125 gram boter, gesmolten
  • 1 tl vanille extract
  • 3/4 kopje bloem, gezeefd
  • 500 ml volle melk
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier.
  2. Klop met een elektrische mixer de eiwitten samen met de suiker totdat deze licht geel wordt, ongeveer 3 minuten lang. Voeg de gesmolten boter en vanille extract toe en klop dit nog een minuut. Voeg de bloem toe en klop deze op de laagste stand. Voeg de lauwe melk langzaam toe en klop dit op de laagste stand totdat de melk volledig is opgenomen.
  3. Klop nu de eiwitten in een aparte kom tot pieken. Het is belangrijk dat je mixer en kom schoon en vetvrij zijn voordat je hier mee begint.
  4. Spatel nu de eiwitten door de rest van het beslag heen zonder deze te lang te mengen. Het beslag is waarschijnlijk nog wat klonterig en zeer vloei baar. Giet het beslag in het bakblik en bak deze voor 45-70 minuten. De cake is klaar als deze stevig aan voelt in het midden. Als de cake al bruin is voordat die gaar is bedek deze dan met wat folie.
  5. Laat de cake volledig afkoelen en zet hem daarna in de koelkast. De cake is het lekkerst gekoeld én met wat poedersuiker.

Benodigdheden

Mixer, spatel, bakblik

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here