Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 6
Dit Dragon Roomsaus recept is heel gemakkelijk en redelijk snel te bereiden. Het is heerlijk bij een stukje kip, visgerecht en bij verse groenten. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 375ml droge witte wijn
- 1 ui, fijngesneden
- 1/4 theelepel vers gemalen zwarte peper
- 4 takjes verse dragon
- 1 theelepel gedroogde dragon
- 200ml kookroom
- 50gr kruidenkaas
- 1/4 theelepel zout
Bereidingswijze
- Verwarm de witte wijn samen met de fijngesneden ui, peper, verse en gedroogde dragon in een kleine steelpan en breng het op middelhoog vuur aan de kook
- Dek de pan af en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
- Verwijder vervolgens de verse dragon takjes, voeg de kookroom toe en roer het goed door
- Breng het geheel weer aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen
- Voeg vervolgens de kruidenkaas toe
- Verwijder de pan van het vuur en roer de saus goed door
Details
Tip: Heerlijk bij kip-, visgerechten en verse groente zoals broccoli, wortel en sperziebonen.