Druivenjam recept

0
1872
rode druivenjam recept
rode druivenjam recept
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 1,5 kg druiven
  • 1 kg geleisuiker
  • 2 zakjes pectine

Bereidingswijze

Zet een grote pan met rechte randen op een hoog vuur en doe de druiven en suiker er in en laat het geheel 10 minuten koken. Gebruik een zeef of vergiet om de drab te scheiden van de het sap. Zet de pan terug op het vuur en voeg de pectine toe en laat al roerend doorkoken tot het ingedikt is. Giet in de voorverwarmde jampotten en draai ze om (op hun deksel) om af te koelen. Je kunt allerlei fruit toevoegen voor bijzondere smaakjes.

Benodigdheden

10 lege jampotten

1 REACTIE

  1. Als ik dit recept maak, dan krijg ik toch geen jam? Maar alleen ingedikt rode sap, dat wel tot de dikte van jam is ingekookt. Eigenlijk zou je dus pitloze druiven moeten gebruiken en dat met schilletjes en al, of kan dat niet? En kan je dit ook zo met witte druiven doen?
    Mvgr.

    • Beste Dimphy,
      Je hebt helemaal gelijk, je kan de schilletjes toevoegen naar smaak. En pitloze druiven zijn in dat geval zeker aan te raden. Je kan zowel witte als blauwe druiven gebruiken.
      Met vriendelijke groet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here