Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 6
Duitse Aardappelsalade is toch de lekkerste. We aten dit op die rastatte langs de autobahn. Met een heerlijke wienerschnitzel.
Ingrediënten
- 675gr geschilde aardappelen
- 6 plakjes bacon
- 1 versnipperde rode ui
- 50ml azijn
- 2 eetlepels water
- 3 eetlepels suiker
- 1 theelepel zout
- een snufje gemalen zwarte peper
- een klein bosje gehakte verse peterselie
Bereidingswijze
- Snijd de aardappelen in partjes
- Kook de aardappel partjes gaar, laat ze uitlekken en zet ze opzij om af te koelen
- Bak de bacon in een grote diepe koekenpan op middelhoog vuur tot het bruin en knapperig is
- Haal het uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier in een kom
- Voeg de ui toe aan het vet en fruit op matig vuur tot de ui glazig is
- Voeg de azijn, water, suiker, zout en peper toe aan de pan
- Breng het geheel aan de kook en voeg de aardappel partjes en peterselie toe
- Verkruimel de helft van de bacon en voeg het toe aan het aardappel mengsel
- Verhit het geheel nog één minuut alvorens het over te plaatsen in een schaal
- Verkruimel de overgebleven bacon en strooi het over de salade
- Serveer de aardappelsalade warm
Details
Tip: Erg lekker voor bij een zomerse barbecue.