Eierkoektaartjes

0
1904
EierkoekTaartjes
Eierkoeken Taartjes
Bereidingstijd: 10 minuten
Personen: 4

klik hier voor meer kinderrecepten.

 

Eierkoektaartjes zijn heerlijke en makkelijk te maken taartjes op basis van eierkoeken, die meestal worden gevuld met slagroom, fruit en andere lekkernijen. Het is een perfecte traktatie voor een feestje of gewoon als een lekker dessert.

Om eierkoektaartjes te maken, heb je alleen eierkoeken, slagroom en je favoriete fruit nodig. Begin met het snijden van de eierkoeken in tweeën, zodat je een boven- en onderkant hebt. Klop vervolgens de slagroom tot deze stijf is en smeer een lekkere laag op de onderste helft van de eierkoek. Leg vervolgens een paar stukjes fruit op de slagroom en bedek het geheel met de bovenste helft van de eierkoek. Herhaal dit proces voor alle eierkoeken en voila! Je hebt heerlijke eierkoektaartjes.

Een andere leuke variatie op dit recept is om kleine eierkoektaartjes te maken door kleine eierkoeken te gebruiken en de slagroom en het fruit in kleine porties te verdelen. Deze kleine taartjes zijn geweldig voor feestjes en om te delen met vrienden en familie.

Eierkoeken zijn een gezonder alternatief voor traditionele taartbodems, omdat ze minder vet en suiker bevatten. Bovendien zijn ze gemakkelijk verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en zijn ze vaak goedkoop. Dit maakt eierkoektaartjes een betaalbare en gezondere optie voor taartliefhebbers.

Het mooie van eierkoektaartjes is dat je ze naar eigen smaak kunt aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld verschillende soorten fruit gebruiken, zoals aardbeien, banaan, kiwi of ananas. Ook kun je de slagroom vervangen door bijvoorbeeld mascarpone of kwark, of zelfs door een veganistisch alternatief zoals kokosroom.

Tot slot zijn eierkoektaartjes niet alleen heerlijk om te eten, maar ook leuk om te maken. Het is een geweldige activiteit om samen met vrienden of familie te doen, vooral als je de taartjes samen versiert met bijvoorbeeld chocolade, hagelslag of eetbare bloemen. Kortom, eierkoektaartjes zijn een heerlijk, gezond en gemakkelijk te maken alternatief voor traditionele taarten.

Ingrediënten

  • 4 eierkoeken
  • 1 dl slagroom
  • 1 eetl. suiker
  • 2 eetl. aardbeienjam
  • 1 doosje smarties of m&m’s

Bereidingswijze

Leg de eierkoeken op de plank. Klop de slagroom stijf met de suiker Zorg ervoor dat de slagroom aan de mixhaken blijft hangen. Bedek de koeken met de jam en de slagroom. Versier de eierkoektaartjes met de smarties of m&m’s en gebruik eventueel parapluutjes van papier of sterretjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here