Een heerlijk tussendoortje uit centraal Amerika en de Cariben die het altijd heel goed doen op verjaardagen. Ik heb expres alleen het recept van het deeg uitgeschreven omdat je ze werkelijk met álles kan vullen. Enkele mogelijkheden zijn: gekruid gehakt, kip, kaas, spinazie, feta, tonijn of een combinatie. Veel bakplezier
Ingrediënten
- 120 gram boter
1/2 tl zout
60 ml melk
1 ei
300 gr bloem
Bereidingswijze
Meng de bloem en het zout. Als je een keukenmachine is komt deze nu goed te pas maar het deeg is ook makkelijk met de hand te maken. Snijd de boter in kleine stukjes en doe deze in een kom samen met de bloem. kluts het ei en doe deze samen met de melk ook in de kom. Roer dit nu goed door elkaar totdat er een bal ontstaat (vooral niet kneden). Rol het deeg in plastic folie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot 3 mm dikte en gebruik een rond vormpje (ik heb hier een rond schaaltje voor gebruikt) van ongeveer 6 cm doorsnede en druk hier het deeg mee uit. Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden. Leg een eetlepel van de vulling naar keuze in het deeg en bevochtig de randen van het deeg met wat water. Vouw de empanada nu dicht en druk de randen aan met een vork. Leg de empanadas op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin.