Ingrediënten
- 250 gr honing (beetje extra voor glazuur)
- 225 gram boter
- 3 eieren
- 100 gram bruine bastardsuiker
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 140 graden. Vet springvorm (20cm.) of cakeblik in met boter en bedek de bodem met bakpapier(verpakking van de boter is ook goed). Verwarm de boter samen met de honing en de bastardsuiker in een pan tot een glad gesmolten beslag ontstaat, draai dan het vuur hoog en laat het 1 minuut koken. Laat het beslag goed afkoelen zodat de eieren straks niet gaan stollen. Klop nu de eieren door het afgekoelde beslag met een houten lepel en voeg (evt met een zeef) het zelfrijzend bakmeel toe. Klop het mengsel totdat er een mooi glad beslag ontstaat (zonder klontjes). Doe het beslag in de bakvorm en zet het 50 to 60 minuten in de voorverwarmde oven. Doe de ovendeur langzaam open (tegen inzakken). De cake zou nu goudbruin moeten zijn en als je er in prikt met een vork mag er egeen beslag meer aanzitten). Verwarm nog een beetje honing en strijk het over de honingcake.