Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 20 falafels
Dit is niet voor niks een van de populairste ‘street foods’ in het middenoosten. Heerlijk in een pitabroodje met wat hummus en rauwkost.
Ingrediënten
- 225 gram gedroogde kikkererwten*
- 1 kopje verse peterselie
- 1 kopje verse koriander
- 6 lente uitjes
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1 1/2 tl zout
- 1/2 tl bakpoeder
- 4 tl bloem
Bereidingswijze
- Doe de kikkererwten in een pan en bedek ze met water. Laat de kikkererwten minstens 12 uur weken.
- Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze samen met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine. Zet de keukenmachine ongeveer 3 minuten lang aan totdat je een korrelige massa krijgt.
- Vorm balletjes van de massa en laat deze een half uurtje lang rusten in de koelkast.
- Schenk een flinke laag olie in een zware pan, of Verwarm de frituurpan op 180 graden.
- Bak de falafels in ongeveer 4 minuten rondom donkerbruin en knapperig. Laat de falafels uitlekken op wat keukenrol en serveer direct.
- Falafel is heerlijk in een pitabroodje of wrap, met hummus, knoflooksaus, tabouleh of wat verse komkommer, tomaat en ui.
Details
*Gebruik geen kikkererwten uit blik, de falafels zullen uit elkaar vallen tijdens het bakken.