Falafel recept

smart
Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 20 falafels

Dit is niet voor niks een van de populairste ‘street foods’ in het middenoosten. Heerlijk in een pitabroodje met wat hummus en rauwkost.

Ingrediënten

  • 225 gram gedroogde kikkererwten*
  • 1 kopje verse peterselie
  • 1 kopje verse koriander
  • 6 lente uitjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1 1/2 tl zout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 4 tl bloem

Bereidingswijze

  1. Doe de kikkererwten in een pan en bedek ze met water. Laat de kikkererwten minstens 12 uur weken.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze samen met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine. Zet de keukenmachine ongeveer 3 minuten lang aan totdat je een korrelige massa krijgt.
  3. Vorm balletjes van de massa en laat deze een half uurtje lang rusten in de koelkast.
  4. Schenk een flinke laag olie in een zware pan, of Verwarm de frituurpan op 180 graden.
  5. Bak de falafels in ongeveer 4 minuten rondom donkerbruin en knapperig. Laat de falafels uitlekken op wat keukenrol en serveer direct.
  6. Falafel is heerlijk in een pitabroodje of wrap, met hummus, knoflooksaus, tabouleh of wat verse komkommer, tomaat en ui.

Details

*Gebruik geen kikkererwten uit blik, de falafels zullen uit elkaar vallen tijdens het bakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here