Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 6
Klik hier voor meer vegetarische recepten.
Farfalle Met Saus Van Geroosterde Cherry Tomaatjes En Basilicum! Een lekker vegetarisch recept met heerlijke verse ingrediënten. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 500gr farfalle pasta
- 600gr cherry tomaatjes
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 theelepel zeezout
- 1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
- 2 courgettes
- 1 aubergine
- 225gr mascarpone
- klein handje verse basilicum
- 50gr geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Kook de farfalle pasta volgens de verpakking
- Verwarm ondertussen de oven voor op 210°C en beleg twee bakplaten met bakpapier
- Doe de cherry tomaatjes en teentjes knoflook in een kom en besprenkel het met 1 eetlepel olijfolie, 1/2 theelepel zeezout en 1/4 theelepel zwarte peper
- Hussel het geheel door elkaar en verdeel het over de bakplaat
- Snij de courgette en aubergine in blokjes, doe het in een kom en besprenkel het met 1 eetlepel olijfolie, 1/2 theelepel zout en een 1/4 theelepel peper
- Hussel de groente door elkaar en verdeel dit over de tweede bakplaat
- Plaats beide bakplaten in de voorverwarmde oven, de cherry tomaatjes en knoflook bovenin en de courgette en aubergine onderin
- Bak de cherrytomaatjes en knoflook 10 minuten in de oven tot de tomaatjes barsten
- Laat de andere bakplaat nog ongeveer 8 minuten in de oven staan
- Doe ondertussen de cherrytomaatjes samen met de mascarpone en basilicum (bewaar een paar blaadjes als garnering) in een keukenmachine en mix het geheel door elkaar tot een saus
- Laat de pasta uitlekken en voeg de saus, courgette en aubergine toe en meng het geheel door elkaar
- Verdeel de pasta over 6 diepe borden of kommen en garneer het met de overgebleven (gesneden) basilicum en Parmezaanse kaas
Benodigdheden
Oven, keukenmachine