Filipijnse Maja Blanca

0
2599
filipijnse-maja-blanca
filipijnse-maja-blanca
Bereidingstijd: 90 minuten
Personen: 12

Filipijnse Maja Blanca is een lekker dessert, zeer populair in eigen land! Het wordt gemaakt van kokosmelk, maizena en suiker. Het is eigenlijk een soort van Aziatische kokos pudding. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 900ml kokosmelk
  • 150gr kristalsuiker
  • 400gr gecondenseerde melk
  • 300gr mais uit blik, uitgelekt
  • 180ml volle melk
  • 90gr maïzena
  • 100gr geraspte kokos

Bereidingswijze

  1. Breng de kokosmelk in een middelgrote pan aan de kook
  2. Voeg de suiker, gecondenseerde melk en mais toe en roer het even goed door
  3. Laat het geheel ongeveer 8 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
  4. Klop de maizena door de melk totdat deze volledig is opgelost, voeg dit toe aan het mengsel in de pan en roer het wederom goed door
  5. Breng het geheel al roerend aan de kook tot het mengsel voldoende is ingedikt
  6. Schenk het mengsel in een vierkante schaal en zet het minimaal een uur in de koelkast
  7. Rooster ondertussen de geraspte kokos in een pan met antiaanbaklaag tot deze lichtbruin kleurt
  8. Garneer de Filipijnse Maja Blanca voor het serveren met de geraspte kokos

Benodigdheden

Vierkante schaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here