Waan je in Italië met deze heerlijk geurende en smakende Focaccia. Een makkelijk recept dat zeker de moeite waard is.
Ingrediënten
125 ml extra virgiene olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngemalen
1 tl thijm, gedroogd
1 el gemalen verse rozemarijn
1/4 tl versgemalen zwarte peper
250 ml lauwwarm water
2.5 tl droge gist
1/2 tl suiker
300 gram bloem
1 tl zout
Bereidingswijze
Doe de olijfolie, knoflook, Thijm, rozemarijn en de peper in een steel pannetje. Zet het gas aan op de laagste stand en verwarm de olie. Blijf af en toe roeren, voor 5-10 minuten totdat de aroma van de knoflook vrij komt maar zonder dat deze verkleurt. Zet het gas uit en bewaar het olie mengsel.
Doe het water, bloem en de suiker in een grote kom, roer dit kort en laat het mengsel 5 minuten staan. Voeg 100 gram van de bloem en 60 ml van het olie mengsel toe en meng dit door het beslag en laat het opnieuw 5 minuten staan.
Voeg de rest van de bloem en het zout toe en meng dit totdat er een deeg ontstaat. Strooi wat bloem op het aanrecht en kneed het deeg kort door zodat deze een gladde textuur krijgt.
Smeer een kom in met olie en leg het deeg hier in. Bedek de kom met een vochtige theedoek en laat het deeg een uurtje op een warme plek rijzen of totdat deze in grootte is verdubbeld.
Verwarm na een uur de oven voor op 200 graden. Vet een rechthoekig bakblik van 33x23 cm in met 2 eetlepels van het olie mengsel. Leg het deeg in het bakblik en druk het deeg uit. Maak met je vingers kuiltjes over de oppervlakte van het deeg en verdeel de rest van het olie mengsel hierover. Laat het deeg 20 minuten rusten zodat het wat omhoog komt.
Bak het brood voor 15-20 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze goudbruin is. Laat het brood eventjes buiten de oven afkoelen voordat je deze aansnijdt.