Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 8
Deze frisse Frambozen Cheesecake recept is eenvoudig te maken zonder dat het in de oven moet. Laat de taart gewoon simpel opstijven in de koelkast. Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 40gr boter
- 150gr speculaasjes
- 3 blaadjes gelatine
- 500gr frambozen
- 1 theelepel vanille extract
- 125ml slagroom
- 4 eetlepels basterdsuiker
- 125ml creme fraiche
- 250gr roomkaas
- 2 eetlepels frambozenlimonadesiroop
Bereidingswijze
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier
- Smelt de boter in een steelpan, maal de speculaasjes fijn in de keukenmachine en voeg de boter toe
- Bedek de bodem van de vorm met de gemalen speculaas, druk het aan en zet het minimaal 30 minuten in de koelkast
- Week de gelatine voor 5 minuten in koud water
- Pureer ondertussen 375gr van de frambozen met de staafmixer en voeg de vanille extract toe
- Verwarm ongeveer een derde van de frambozenpuree in een steelpan tegen de kook aan
- Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los het op in de warme puree
- Voeg vervolgens de frambozenpuree samen
- Klop de slagroom samen met de suiker stijf en roer de creme fraiche samen met de roomkaas los in een aparte beslagkom
- Spatel de frambozenpuree, slagroom en de siroop luchtig door het creme fraiche roomkaas mengsel
- Verdeel het geheel vervolgens over de taartbodem
- Zet de frambozen cheesecake minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast om op te stijven
- Decoreer de rand van de taart met de overgebleven frambozen
Benodigdheden
Springvorm 22cm, keukenmachine, staafmixer