Frambozen Cheesecake recept

0
2321
frambozen-cheesecake-recept
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 8

Deze frisse Frambozen Cheesecake recept is eenvoudig te maken zonder dat het in de oven moet. Laat de taart gewoon simpel opstijven in de koelkast. Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 40gr boter
  • 150gr speculaasjes
  • 3 blaadjes gelatine
  • 500gr frambozen
  • 1 theelepel vanille extract
  • 125ml slagroom
  • 4 eetlepels basterdsuiker
  • 125ml creme fraiche
  • 250gr roomkaas
  • 2 eetlepels frambozenlimonadesiroop

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier
  2. Smelt de boter in een steelpan, maal de speculaasjes fijn in de keukenmachine en voeg de boter toe
  3. Bedek de bodem van de vorm met de gemalen speculaas, druk het aan en zet het minimaal 30 minuten in de koelkast
  4. Week de gelatine voor 5 minuten in koud water
  5. Pureer ondertussen 375gr van de frambozen met de staafmixer en voeg de vanille extract toe
  6. Verwarm ongeveer een derde van de frambozenpuree in een steelpan tegen de kook aan
  7. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los het op in de warme puree
  8. Voeg vervolgens de frambozenpuree samen
  9. Klop de slagroom samen met de suiker stijf en roer de creme fraiche samen met de roomkaas los in een aparte beslagkom
  10. Spatel de frambozenpuree, slagroom en de siroop luchtig door het creme fraiche roomkaas mengsel
  11. Verdeel het geheel vervolgens over de taartbodem
  12. Zet de frambozen cheesecake minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast om op te stijven
  13. Decoreer de rand van de taart met de overgebleven frambozen

Benodigdheden

Springvorm 22cm, keukenmachine, staafmixer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here