Frambozen Kwarktaart

0
2090
frambozen-kwarktaart
frambozen-kwarktaart
Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 12

Frambozen Kwarktaart, jummie! Ik weet dat frambozen eigenlijk zomerfruit is maar ik wilde dit recept toch met jullie delen! Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • boter om in te vetten
  • 125gr pure chocolade, fijn gehakt
  • 225gr gesmolten boter
  • 400gr bruine suiker
  • 5 eieren
  • 3 theelepels vanille-extract
  • 150gr bloem
  • 225gr roomkaas
  • 175gr verse frambozen
  • 100gr kristalsuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C en vet een taartvorm in beet een beetje boter
  2. Smelt de boter au bain marie in een kleine steelpan
  3. Klop de gesmolten boter samen met de bruine suiker tot een gladde massa
  4. Voeg 4 van de 5 eieren en 2 lepels vanille-extract toe en klop het wederom glad
  5. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe, klop het tot een glad geheel en als laatste de bloem
  6. Verdeel het beslag over de bodem van de ingevette taartvorm
  7. Klop de roomkaas samen met 1 ei en een theelepel vanille-extract tot een gladde massa
  8. Verwarm de frambozen samen met de kristalsuiker in een kleine steelpan op matig vuur tot de frambozen uit elkaar beginnen te vallen en de massa stroperig wordt
  9. Mix de frambozen langzaam met het roomkaas-mengsel en schenk het on de taartvorm
  10. Zet de Frambozen Kwarktaart 35 minuten in de voorverwarmde oven
  11. Haal de taart uit de oven en laat hem minstens 30 minuten buiten en 2 uur binnen de koelkast afkoelen

Details

Tip: Vervang de frambozen door aardbeien, kersen of gebruik een mix van alledrie voor meer variatie!

Benodigdheden

Oven, taartvorm van ongeveer 20cm doorsnede

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here