Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 12
Frambozen Kwarktaart, jummie! Ik weet dat frambozen eigenlijk zomerfruit is maar ik wilde dit recept toch met jullie delen! Veel bakplezier!
Ingrediënten
- boter om in te vetten
- 125gr pure chocolade, fijn gehakt
- 225gr gesmolten boter
- 400gr bruine suiker
- 5 eieren
- 3 theelepels vanille-extract
- 150gr bloem
- 225gr roomkaas
- 175gr verse frambozen
- 100gr kristalsuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160°C en vet een taartvorm in beet een beetje boter
- Smelt de boter au bain marie in een kleine steelpan
- Klop de gesmolten boter samen met de bruine suiker tot een gladde massa
- Voeg 4 van de 5 eieren en 2 lepels vanille-extract toe en klop het wederom glad
- Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe, klop het tot een glad geheel en als laatste de bloem
- Verdeel het beslag over de bodem van de ingevette taartvorm
- Klop de roomkaas samen met 1 ei en een theelepel vanille-extract tot een gladde massa
- Verwarm de frambozen samen met de kristalsuiker in een kleine steelpan op matig vuur tot de frambozen uit elkaar beginnen te vallen en de massa stroperig wordt
- Mix de frambozen langzaam met het roomkaas-mengsel en schenk het on de taartvorm
- Zet de Frambozen Kwarktaart 35 minuten in de voorverwarmde oven
- Haal de taart uit de oven en laat hem minstens 30 minuten buiten en 2 uur binnen de koelkast afkoelen
Details
Tip: Vervang de frambozen door aardbeien, kersen of gebruik een mix van alledrie voor meer variatie!
Benodigdheden
Oven, taartvorm van ongeveer 20cm doorsnede