Ingrediënten
- 4 bakjes verse frambozen of 4 blikjes frambozen à 75 g
- 6 eieren
- 2 pakken mix voor muffins (pak à 300 g)
- 250 g boter of margarine op kamertemperatuur
- 1 spuitbus slagroom
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 ºC en zorg dat de bakplaat eruit is. De frambozen goed laten uitlekken in een zeef. Zet de muffinvormpjes, op de bakplaat. Klop met een mixer, op een lage stand, de boter glad. Doe de muffinmix erbij en mix verder op de laagste stand. Breek de eieren in een nieuw bakje en zorg dat er geen eierschalen bij zitten. Doe ook de eieren bij het beslag. Mix tot het een glad beslag is geworden en mix daarna nog één minuut op de hoogste stand. Schep rustig de meeste frambozen door het beslag (een aantal overlaten voor decoratie) en vul de cakevormpjes voor ongeveer 2/3 deel met het beslag. Bak de muffins in 20 à 25 minuten gaar en goudbruin en laat ze daarna afkoelen. Spuit vlak voor het trakteren een flinke toef slagroom op de frambozen muffins en leg er 1 of 2 frambozen op.
Benodigdheden
Muffinvormpjes en muffinmix
Heerlijk bij opening van je computer, zulke fijn maakbare recepten te vinden. Ga gauw de zandkoekjes bakken. Dank Anja