Frambozentaart

0
2336
frambozentaart
frambozentaart
Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 12

Frambozentaart is een heerlijke fruitige zomerse taart die ik met alle liefde maak! Probeer het ook eens! Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 235gr bloem
  • 150gr kristalsuiker
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • een snufje nootmuskaat
  • 140gr boter
  • 1 ei
  • 125ml melk
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 250gr frambozenjam
  • 15gr amandelschaafsel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Zeef 200gr van de bloem in een grote kom en voeg 100gr kristalsuiker, het bakpoeder, zout, kaneelpoeder en nootmuskaat toe
  3. Meng het goed door elkaar
  4. Voeg vervolgens 110gr boter toe en kneed het tot een grof beslag
  5. Klop vervolgens het ei, de melk en de vanille extract door het beslag tot deze glad is
  6. Verdeel de helft van het beslag over de bodem en zijkanten van een taartvorm met een doorsnede van ongeveer 20cm
  7. Smeer de frambozenjam over het beslag gevolgd door de overgebleven helft van het beslag
  8. Meng de overgebleven bloem, kristalsuiker, boter en amandelschaafsel in een kom en strooi het over het beslag
  9. Bak de frambozentaart in ongeveer 40 minuten goudbruin

Benodigdheden

Oven, taartvorm met doorsnede van ongeveer 20cm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here