Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 12
Frambozentaart is een heerlijke fruitige zomerse taart die ik met alle liefde maak! Probeer het ook eens! Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 235gr bloem
- 150gr kristalsuiker
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- een snufje nootmuskaat
- 140gr boter
- 1 ei
- 125ml melk
- 1/2 theelepel vanille extract
- 250gr frambozenjam
- 15gr amandelschaafsel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Zeef 200gr van de bloem in een grote kom en voeg 100gr kristalsuiker, het bakpoeder, zout, kaneelpoeder en nootmuskaat toe
- Meng het goed door elkaar
- Voeg vervolgens 110gr boter toe en kneed het tot een grof beslag
- Klop vervolgens het ei, de melk en de vanille extract door het beslag tot deze glad is
- Verdeel de helft van het beslag over de bodem en zijkanten van een taartvorm met een doorsnede van ongeveer 20cm
- Smeer de frambozenjam over het beslag gevolgd door de overgebleven helft van het beslag
- Meng de overgebleven bloem, kristalsuiker, boter en amandelschaafsel in een kom en strooi het over het beslag
- Bak de frambozentaart in ongeveer 40 minuten goudbruin
Benodigdheden
Oven, taartvorm met doorsnede van ongeveer 20cm