Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 4
Klik hier voor meer nagerechten
Ingrediënten
- 1 kilo verse rabarber
- 200gr verse aardbeien
- 50gr suiker
- 150gr verse frambozen
- 4 bolletjes vanille ijs
Bereidingswijze
- Snij van een kilo rabarber de steelaanzet en het blad af
- Snij de stengels in stukken van ongeveer 3cm, was deze en laat ze uitlekken
- Was de aardbeien en snij ze door midden
- Doe de stukjes rabarber samen met 50gr aardbeien in een grote pan. Voeg een kopje water toe zodat de rabarbermoes niet aanbrand
- Roer er 50gr suiker door en laat het 10 minuten koken
- Voeg nog een kopje water toe en laat het nog 15 minuten koken
- Verdeel de rabarbersoep over vier diepe borden
- Schep de frambozen en de rest van de aardbeien door de soep
- Leg een bolletje vanille ijs in het midden
Details
Tip:In plaats van frambozen kan je ook perzikken op siroop gebruiken.