Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4-5 personen
Ingrediënten
- 1 kg vastkokende aardappelen
- Paprikapoeder
- Peper en zout
- Olijfolie en/of boter
- 200 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
- Schil de aardappels en snijd deze in stukken.
- Kook de aardappels gaar in ruim kokend water met zout.
- Giet de aardappels af en laat ze even droog stomen in het vergiet. Schut de aardappels nu even goed door elkaar in het vergiet, hier worden ze straks extra knapperig van.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en verhit hier flink wat olijfolie of boter in (ik doe meestal beide).
- Bestrooi de aardappels met de paprika poeder, de peper en eventueel nog wat zout.
- Bak de aardappels nu in de pan, hier heb je wat geduld voor nodig maar na een tijdje zul je zien dat de aardappels rondom knapperig en goudbruin worden.
- Nu is het tijd om de kaas over de aardappels te strooien en nog een paar minuten mee te bakken zodat de aardappels een kaaskorstje krijgen.
- Heerlijk met een stukje vlees, een frisse salade én natuurlijk een klodder mayonaise.