Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4
Gebakken aardappels met rookworst voor 4 personen.
Ingrediënten
- Voor 4 personen
1 kg aardappels
60 ml olijfolie
1 rookworst
1 klein uitje
Zout
Verse rozemarijn (optioneel)
Bereidingswijze
Schil de aardappels en snijd ze door midden. Kook de Aardappels gaar in een grote pan water met wat zout. Giet de aardappels af met een vergiet en schut ze goed door elkaar, hier worden de aardappels straks extra knapperig van. Laat de aardapoels even goed uitlekken. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak hier vervolgens de aardappels in op middelhoog vuur. Versnipper ondertussen de ui en snijd de rookworst in plakken. Draai de aardappels regelmatig om en na tijdje zul je zien dat ze goudbruin en knapperig worden. Voeg vervolgens de ui en de rookworst toe en bak deze ongeveer 10 minuten mee. Garneer eventueel met verse rozemarijn. Lekker met een verse salade.