Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 4
Gebakken Aardappeltjes met Champignons is een lekker bijgerecht dat overal goed bij smaakt! Gemakkelijk te maken en super lekker tijdens de feestdagen! Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 1 kilo aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- zeezout
- 750gr champignons, schoongemaakt en plakjes gesneden
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 2 eetlepels fijngehakte verse dragon
- 2 teentjes fijngehakte knoflook
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Doe de aardappelblokjes in een ovenschaal en besprenkel het met 2 eetlepels olijfolie en zeezout
- Zet de ovenschaal een half uur in de oven
- Bak ondertussen de champignons in een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan bruin in ongeveer 3 minuten
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 220°C
- Voeg de champignons toe aan de aardappeltjes, roer het goed door en bak het geheel 10 minuten in de oven
- Haal de ovenschaal uit de oven
- Voeg voor het serveren de balsamico azijn, dragon en knoflook toe en roer het geheel goed door
Benodigdheden
Oven, ovenschaal
Lijkt mij heel lekker die aardappeltjes met champignons uit de oven. Maar mijn oven gaat maar tot 200 graden. Is dat de reden waarom aardappeltjes op deze manier nooit lekker worden. Ze zijn altijd zacht!
Hoi Helen, Bedankt voor je reactie! Uit mijn ervaring blijkt inderdaad dat gebakken aardappeltjes krokanter worden op een hogere temperatuur. Sommige andere recepten hebben ook een hogere temperatuur nodig en hoeven juist ook niet zo lang in de oven. Het beste voorbeeld is een pizza. Deze moet kort op een hele hoge temperatuur in de oven. Groetjes, Sabine