Gebakken Forel Met Knapperige Korst

0
2348
gebakken-forel-met-knapperige-korst
gebakken-forel-met-knapperige-korst
Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4

Gebakken Forel Met Knapperige Korst is een lekker visgerecht dat eigenlijk altijd smaakt. Maar ik maak het meestal in de lente of zomer omdat het een lekker licht gerecht is. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 300gr havermout
  • zout en vers gemalen peper
  • 1 ei
  • 180ml melk
  • 6 plakjes bacon
  • 2 preien, in dunne ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • een klein handje fijngesneden verse peterselie
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 4 forel filets
  • 50ml balsamico zijn

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Maal de havermout ietwat fijn in een keukenmachine en kruid het met een beetje zout en peper
  3. Klop vervolgens het ei los in een grote kom en voeg al kloppend de melk toe
  4. Bak de bacon in een koekenpan totdat deze krokant is en laat het uitlekken op een vel keukenpapier
  5. Bewaar het vet van de bacon in een kleine kom en voeg de olijfolie toe
  6. Bak vervolgens de prei en knoflook voor ongeveer 4 minuten in dezelfde pan tot de prei zacht en gaar is
  7. Haal de pan van het vuur, snij de bacon in stukjes en voeg het samen met de peterselie toe aan de pan met prei
  8. Houd het geheel enigszins warm door de deksel op de pan te doen
  9. Haal vervolgens één voor één de forel filets eerst door de havermout, dan door het ei-mengsel en als laatste weer door de havermout
  10. Bak de forel filets voor ongeveer 5 minuten aan beide kanten in het vet-olijfolie mengsel
  11. Leg ze daarna op de bakplaat en zet het nog ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven
  12. Verwarm ondertussen de balsamico azijn in een steelpan
  13. Serveer de forel filets samen met de prei en bacon en besprenkel het met de verwarmde balsamico azijn

Benodigdheden

Oven, keukenmachine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here