Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4
Gebakken Forel Met Knapperige Korst is een lekker visgerecht dat eigenlijk altijd smaakt. Maar ik maak het meestal in de lente of zomer omdat het een lekker licht gerecht is. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 300gr havermout
- zout en vers gemalen peper
- 1 ei
- 180ml melk
- 6 plakjes bacon
- 2 preien, in dunne ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- een klein handje fijngesneden verse peterselie
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 4 forel filets
- 50ml balsamico zijn
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Maal de havermout ietwat fijn in een keukenmachine en kruid het met een beetje zout en peper
- Klop vervolgens het ei los in een grote kom en voeg al kloppend de melk toe
- Bak de bacon in een koekenpan totdat deze krokant is en laat het uitlekken op een vel keukenpapier
- Bewaar het vet van de bacon in een kleine kom en voeg de olijfolie toe
- Bak vervolgens de prei en knoflook voor ongeveer 4 minuten in dezelfde pan tot de prei zacht en gaar is
- Haal de pan van het vuur, snij de bacon in stukjes en voeg het samen met de peterselie toe aan de pan met prei
- Houd het geheel enigszins warm door de deksel op de pan te doen
- Haal vervolgens één voor één de forel filets eerst door de havermout, dan door het ei-mengsel en als laatste weer door de havermout
- Bak de forel filets voor ongeveer 5 minuten aan beide kanten in het vet-olijfolie mengsel
- Leg ze daarna op de bakplaat en zet het nog ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven
- Verwarm ondertussen de balsamico azijn in een steelpan
- Serveer de forel filets samen met de prei en bacon en besprenkel het met de verwarmde balsamico azijn
Benodigdheden
Oven, keukenmachine