Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 6 personen
Nu het kouder wordt is het ook meteen een stuk moeilijker om je bed uit te komen. Daarom hebben we dit warme ontbijt voor je ontwikkelt met havermout, appels, kruiden en een overheerlijke kruimel topping om zo je ochtend toch iets vrolijker te maken.
Ingrediënten
- Voor de havermout:
- 2 grote appels
- 2 grote eieren
- 300 gram havermout
- 1 1/2 tl bakpoeder
- 130 gram bruine suiker
- 1 tl kaneel
- 1/3 nootmuskaat, fijn geraspt
- Snufje zout
- 1 1/2 tl vanille extract
- 75 gram boter, gesmolten
- 200 ml melk
- 75 gram bloem
- 75 gram boter
- 50 gram basterdsuiker
- 1/4 tl kaneel
Voor de kruimel topping:
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten voor de havermout, behalve de havermout en de appels in een grote kom en spatel er vervolgens de havermout doorheen. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in 'maantjes'. Spatel de helft van de appel door het mengsel.
- Vet een ovenschaal in en giet het havermout mengsel hier in. Leg de resterende appel partjes bovenop de havermout.
- Snijd de boter in stukjes ter grootte van erwtjes en doe deze samen met de rest van de ingrediënten van de topping in een schaaltje. Gebruik nu je vingertoppen om er een kruimel beslag van te maken. Bestrooi de havermout en appels met de kruimels.
- Bedek de ovenschaal met plastic en laat deze een nachtje in de koelkast staan.
- Verwarm de volgende ochtend de oven voor op 180 graden en bak de havermout 40 minuten lang. Serveer warm.