Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 6 personen
Deze gebakken havermout is één van mijn favoriete ontbijtjes. Van de geur alleen al zal iedereen snel z’n bed uitkomen en het smaakt ook nog eens als een gebakje! Het fijne aan dit recept is dat je al het voorbereidende werk de avond van te voren doet en je het ’s ochtends alleen nog maar in de oven hoeft te zetten. De havermout is heerlijk als die nog warm is maar kan ook meegenomen worden naar het werk of naar school.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 3 kopjes havermout
- 1/2 tl bakpoeder
- 150 gram bruine suiker
- 1 tl kaneel
- 1/4 tl verse noosmuskaat (of 1 tl gemalen nootmuskaat)
- Mespunt zout
- 1/2 tl vanille extract
- 75 gram boter, gesmolten
- 280 ml melk
Bereidingswijze
- Mix alle ingrediënten behalve de havermout samen in een kom.
- Als alles is gemixt meng je de havermout door het mengsel.
- Vet een ovenschaal in en giet hier het havermout mengsel in.
- Bedek de schaal met plastic en zet deze een nachtje in de koelkast.
- Verwarm de volgende ochtend de oven voor op 180 graden en bak de havermout voor 40-45 minuten.