Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 4
Verras je familie of vrienden eens met de zomerse variant van de nasi goreng. De ananas geeft dit gerecht een tropisch tintje en dat zal zeker in de smaak vallen. De rijst is natuurlijk het lekkerst met verse ananas maar ananas uit blik is ook een goede optie.
Ingrediënten
- 400 gram ongekookte rijst
- 1 kipfiletje
- 125 gram spekblokjes
- 1 middelgrote wortel
- 1 selderij stengel
- 1 rode paprika
- 1 kopje ananas
- 1 ui
- 1-4 teentjes knoflook
- Peper en zout
- 1.5 tl kurkuma
- 2 tl worcestersaus
- 3 el sojasaus
Bereidingswijze
- Bak de spekjes uit en bewaar dit.
- Kook de rijst samen met de kurkuma volgens de aanwijzingen op de verpakking (dit kan je evt een dag van te voren doen).
- Snijd alle groente in kleine blokjes en doe hetzelfde met de kip en de ananas.
- Verhit een beetje olie in een hapjespan of wok en bak de ui en knoflook hier in totdat de ui glazig is.
- Voeg de kip toe en breng deze op smaak met wat peper en zout.
- Voeg de groenten nu één voor één toe beginnend met de wortel omdat deze wat langer nodig heeft.
- Bak de groenten nog een paar minuten mee en voeg vervolgens de rijst, de spekjes en de ananas toe.
- Bak het geheel nog zo'n 5 minuten op middenhoog vuur. Breng het gerecht op smaak met de sojasaus en de worcestersaus en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.