Gefrituurde kippenvleugels

Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 2-3 personen

Net als bij je favoriete fastfoodrestaurant, maar dan wel vers en natuurlijk veel lekkerder!

Ingrediënten

  • 10 kippenvleugels
  • 1 kopje bloem
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl uipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl peper
  • Olie om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Maak de kippenvleugels goed schoon en dep ze droog met keukenpapier. Besprenkel de kip met peper, zout en een klein beetje van alle kruiden en de sojasaus.
  2. Zet de kip apart terwijl je de bloem mengt met de kruiden zoals in de ingrediënten lijst staat. Schenk een flinke laag olie in een pan en verwarm deze op hoog vuur.
  3. Haal de kippen vleugeltjes één voor één door het bloemmengsel en leg ze in de pan. Zet het vuur nu lager, op middelhoog tot laag. Bak de vleugeltjes om en om totdat deze goudbruin zijn en er geen rood vocht meer uit loopt. Dit zal ongeveer 10 minuten duren. Lekker met patat en een salade.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here