Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 6
Gegrilde Cubaanse Maiskolven is gemakkelijk om te bereiden en is weer eens wat anders voor bij de barbecue. Gegarandeerd succes! Veel grilplezier!
Ingrediënten
- 400gr boter
- een bosje verse koriander
- 2 eetlepels chilipoeder
- 2 theelepels gemalen komijn
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels vers gemalen zwarte peper
- 6 maiskolven
- 500gr witte kaas
Bereidingswijze
- Doe de boter samen met de verse koriander, chilipoeder, gemalen komijn, zout en vers gemalen zwarte peper in een keukenmachine en mix het geheel tot een gladde massa
- Smeer de maiskolven in met de helft van het botermengsel
- Gril de maiskolven op de barbecue tot deze aan alle kanten mooi bruin kleur en gaar is. Draai de maiskolven regelmatig om om aanbranden te voorkomen
- Verkruimel ondertussen de witte kaas
- Smeer de gegrilde maiskolven vlak voor het serveren in met de rest van het botermengsel
- Bestrooi de gegrilde Cubaanse maiskolven met de witte kaas en serveer het meteen
Details
Tip: Serveer de Gegrilde Cubaanse Maiskolven als bijgerecht bij een gezellige zomerse barbecue.
Benodigdheden
Keukenmachine