Gegrilde maïs- en bonensalade

Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 4 personen

Deze originele salde zit vol met proteïnen en vitamines. Eet ‘m als lunch of als bijgerecht.

Ingrediënten

  • 1 blikje kidney bonen of bonen naar keuze
  • 4 maïskolven
  • 1 kopje verse peterselie
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 4 el limoensap
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Zet een pan met ruim water op het gas en breng het water aan de kook. Voeg de maïskolven toe en kook deze 5 minuten lang mee. Giet de maïskolven af en laat ze uitlekken.
  2. Zet een grillpan of koekenpan op het vuur en leg de maïskolven in de pan. Gril de maïs rondom zodat deze begint te verkleuren. Laat de maïskolven afkoelen en snijd daarna de maïs van de kolven af.
  3. Giet de bonen in een vergiet en laat ze uitlekken. Snijd de peterselie fijn en snijd de tomaten en de ui in kleine blokjes. Meng de ingrediënten in een kom en giet de limoensap en de olijfolie hier overheen. Breng op smaak met peper en zout en meng de salade. De salade is het lekkerst als deze meteen geserveerd wordt.
  4. Tip: indruk maken op je gasten? Maak eens schaaltjes van tortillas. Leg de tortillas over een omgekeerd muffinblik zodat ze dezelfde vorm aannemen. (ik heb hiervoor de kleinere tortillas gebruikt) Zet de tortillas op deze manier 5-10 minuten in de oven op 200 graden totdat ze goudbruin worden. Gebruik de tortilla schaaltjes om de salade in te serveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here