Gegrilde maïs recept

Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 3-6

Ik vond verse maïs altijd al heerlijk, meestal aten we het met een beetje boter. Maar deze maïs is door de extra ingrediënten extra lekker en origineel. Zeker een aanrader!

Ingrediënten

  • 6 maïskolven
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • 1 teentje zeer fijngesneden knoflook
  • 3 eetlepels gesmolten boter
  • 1 eetlepel honing
  • Cayennepeper (optioneel)

Bereidingswijze

Snijd of breek de maïskolven door de helft en kook deze ik ruim kokend water voor 5-10 minuten. Giet het water af en menig vervolgens de peterselie, gesmolten boter, honing en de knoflook in een schaaltje en besmeer de maïskolven hier mee. Zet een grillpan of koekenpan op hoog vuur en leg de maiskolven hier in. Grill ze voor ongeveer 5 minuten rondom totdat ze wat van kleur veranderen. Besprenkel de maïs vlak voor serveren met wat cayennepeper (optioneel).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here